בניית אתרים בחינם: האם כדאי ?

שיתוף ע"י:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

בניית אתרים בחינם: האם כדאי? בניית אתר יכול להיות עסק מאוד מסובך ומאוד יקר: בדרך כלל רוב העסקים פונים לחברה שתיצור להם אתר, החברה צריכה להתחיל לעצב ולשווק את האתר, לבצע את תהליך של מציאת הצבעים הנכונים שיתאימו לאתר אינטרנט, לרכוש דומיין, לחפש שרת מהיר ועוד.

תהליך ארוך ובעיקר עלות של הכנה לאתר (קבל מידע נוסף על יצירת אתר אינטרנט) והמחיר הגבוה גורמים ללא מעט עסקים לחפש פתרון “זול יותר” לבניית אתרים בלי להתחייב לחברות מאוד יקרות לבניית אתרים.

אז איך להתחיל? האם כדאי בחינם? ומה הפלטפורמה הטובה ביותר (עבורך) לבניית אתר?

בניית אתרים בחינם האם כדאי

באיזה מערכת ליצירת אתר אני צריך לבחור? ולמה?

מערכות לבניית אתר תמיד היו ברשת בחינם אבל בהתחלה הדרישה הייתה לדעת לכתוב קוד ב-HTML או להשתמש במערכת מאוד פשוטה ולא נוחה בכלל לבניית האתר בחינם.

היום הפלטופרמות עשו את זה יותר פשוט בשבילנו כמו Shopify או WordPress.com או Bigcommerce החברות נותנות אופציות נוחות מאוד לבניית אתר בצורה נוחה ופשוטה.

היום כבר לא צריך לכתוב קוד או להתעסק עם עיצוב מסובך, בחירת תבנית זה פרמטר מאוד חשוב בבניית האתר, אפשר להתחיל עם תבנית בסיסית ואז בהמשך לשנות לערכת נושא מקצועית, לאחר הבחירה צריך להתחיל לשנות את העיצוב לפי רצונך, הוספת קישורים של דף הפייסבוק והאינסטגרם לאתר, לחבר חנות לדף הפייסבוק.

להתחיל לשנות את האלמנטים של העיצוב לפי בחירתך: לבצע גרירה של האלמנט לאיפה שאתם רוצים שיופיע, וליצור עוד הרבה אלמנטים שאתם רוצים כמו סליידר, תמונה ראשית, ועוד.

במה אני מוגבל בייצירת אתר בחינם?

החברות של הבניית אתרים האלו נותנות אופציה להתנסות בהן בחינם בין 14-30 יום, הן מבצעות הגבלת אפשרויות על מי שלא רוצה לקנות מנוי בתשלום חודשי.

יש חברות שמוסיפות פרסומות באתר שלכם, יש כאלו שלא מאפשרות להוסיף אלמנטים נוספים ממה שיש בתבנית – על מנת לגרום ליוצר החנות לשדרג את המנוי ולקבל יותר אופציות באתר, רוב הפלטפורמות מחייבות את כרטיס האשראי מידי חודש.

הדרך שרוב הפלטופרמות יוצרות להגביל את המשתמשים הוא ליצור כתובת אתר ייחודית תחת הדומיין של אותה הפלטפורמה, (לדוגמא myshopify.com). מי שמעוניין להשתמש בכתובת אתר בבעלות הפרטית שלו יצטרך לשלם על הדומיין.

קראו מאמר על: בניית אתרים לעסקים

בניית אתרים בחינם: האם כדאי ?

יוצר אתר שלא מעוניין לשלם כמה מאות שקלים בשנה עבור השרת הבסיסי או האחסון של האתר, יעדיף ליצור אתר בחינם. כמו שאמרתי זה ממש יגביל את כל האפשרויות שלכם שביל לבנות אתר מקצועי שיבצע המרה.

בניית אתרים בחינם למי זה יכול להתאים?
  • לעסקים שהתחילו רק את העסק ורוצה להתחיל למכור אונליין.
  • למי שרוצה ליצור תוכן כמו פוסטים או בלוג בלי שיוציא כסף.
  • כל מי שרוצה ללמוד את הבניית אתר ולהתחיל ליצור ניסיון.

תמיד אפשר לבצע ניהול משא ומתן על מחיר הפרימיום עם הפלטפורמות השונות.

בניית אתרים בחינם: אז אילו מערכות קיימות כיום בשוק ומה הן מאפשרות לעשות ללא תשלום?

1. Shopify

שופייפי או Shopify היא המערכת עם המספר הגבוה ביותר שמשתמשים בפלטפורמה, כבניית אתרים בחינם. ברגע שאתם נרשמים לשופייפי יש לכם 14 יום חינמי ולפעמים הפלטפורמה נותנת אופציה ל30 יום, קבל עוד מידע בקישור: שופיפיי

ב-שופייפי אתם מקבלים ערכת נושא עם אפשרות להוסיף אלמנטים כיום היא מקום 1 בעולם במקצועיות שלה והפשטות של יצירת אתר.

ל-שופייפי יש מערכת שלמה של עיצובים על פי סוגים שונים של אתרים כמו מסעדות, אתרים לקניית מוצרים, לכותבי תוכן ועוד.

ממשק העריכה הוא מאוד פשוט וקל לשימוש ב-Shopify, מה שמופיע בזמן שאתם עורכים את האתר,  זה מה שיופיע כאשר תבצעו שאתר יהיה פתוח לגולשים, וזה יתרון גדול בלי שימוש בשום קוד עריכה, פשוט לבצע גרירה של אלמנטים. עוד יתרון ייחודי של Shopify  הוא שאפשר לבצע רספונסיביות למובייל (התאמה מלאה מבחינת גוגל למכשירי טלפון).

כיום Shopify היא הפלטפורמה הכי מתקדמת בעולם עם חנות מקצועית עם האפשרויות הכי פשוטות לשימוש, בתוך המערכת יש אפשרות ליצור דפים באופן דינמי כגון זמני משלוח, דף צור קשר, מדיניות האתר ועוד.

אם אנחנו מסתכלים על התוכניות של Shopify, אפשר לראות שמופיע גרסה החינמית אבל היא מוגבלת באפשריות: אתם מקבלים דומיין שקשור לשופיפי,  לא ניתן לקבל תשלומים מלקוחות ועוד.

ההגבלות על החשבון החינמי מתאימות לבלוגים קטנים בלי הרבה אפשרויות ולכן זה לא מומלץ, בשביל ליצור אתר מקצועי ההמלצה להשתמש בפרימיום של שופייפי, כמובן שבשביל להתנסות במערכת זה דווקא דיי מצוין האפשרות החינמית.

בעל עסק שמתכוון ליצור אתר אינטרנט, ההמלצה להיכנס לפרימיום של אתר שופיפיי שמתחיל ב-29 דולר לחודש, או אם תשאלו כמעט כל בונה אתרים – ימליץ על אתר מכירות בשופיפיי

מחירי החבילות של שופיפיי - נועם שיווק דיגיטלי
מחירי החבילות של שופיפיי

מבחינת search optimization engine (בשפה הפשוטה חיפוש אורגני בגוגל) אין הבדל בין הבחירה החינמית או הפרימיום. יש כמה אפליקציות שמשפרות את הקידום האורגני של האתר.

2. WordPress

מערכת וורדפרס היא עם הרבה אפשרויות אין הגבלת קוד כמו בשופיפיי.

יש 4 תוכניות תשלום לפרימיום וורדפרס.קום די דומות לאלו של שופיפי, יש תוכנית הרבה יותר זולה משופייפי, תצטרכו לבחור את התוכנית הכי נוחה עבורכם. יחד עם זאת, שימו לב שיש תוספים שהם בתשלום חד פעמי שהם משפרים את ניראות האתר בגוגל,

וורדפרס.קום

עורך הפלטפורמה של וורדפרס דיי פשוט,  גרסת עיצוב האתר נקראת “גוטנברג” האפשרות שלה זה לגרור את האלמנטים לתוך האתר, אבל אם אתם רוצים ליצור אלמנטים שאין אותם בתוך גוטנברג תצטרך ליצור את האלמנט באמצעות קוד.

האלמנטים שאפשר לעצב איתם את האתר, דוגמה לאלמנטים:

  • לחצני הוספה לעגלה
  • טסקט של תוכן מוצר
  • כותרת משנה H2
  • גלרית תמונות.
  • טקסט של Title

בתוך הdashbord מופיע אפשרות שנקראת ווידגט, מאוד חשוב להשתמש בווידגטים לשיפור העיצוב, האלמנטים מאפשרים עוד אופציות בתבנית של האתר. לדוגמה, הירשם, והיכנס לחשבון, הוספת אופצית תגובות, ועוד..

שיטת ה"גוטנברג" גורמת לאופציה קצת פחות נוחה עבור המשתמש הפשוט כי היא מאוד מסובכת, במיוחד למי שאין לו שום יידע בעיצוב אתרים או בבנית אתרים.

יש אופציה שהיום רוב אתרי וורדפרס משתמשים  בתוכנית העסקית של אלמנטור פרו שהיא המערכת הכי נוחה שיש כיום לעיצוב אתרי וורדפרס, לוקח טיפה זמן להתרגל אליה אבל היא נותנת את כל האפשרויות של העיצוב ללא ידיעת קוד.

איזה שרת מומלץ להשתמש היום האם שווה לי להשתמש בוורדפרס.קום או בשרת שלי?

כיום כל הזמן יש חידושים בעולם האינטרנט, ההמלצה שלי להשתמש בשרת חיצוני ולא בוורדפרס.קום (תקראו עוד על השרת המומלץ "Siteground") כיום הוא השרת הכי מומלץ והכי מהיר שתמצאו במחיר השנתי, ההמלצה להשתמש בחבילת הפרימיום שנקראת "GoGeek".

כל אחסון מתאים לאתר וורדפרס, מה ההבדלים בין השרתים? "מהירות תגובה של השרת" שרת בלי נפילות של האתר, התחברות לCDN, לאחר קניית השרת צריך לחבר את הדומיין לשרת או שיש את האפשרות לקנות את הדומיין דרך השרת, אם מסתכלים על הטווח הארוך זה יעלה לכם עלויות מאוד קטנות לעומת התוכניות של וורדפרס.קום וגם יהיה לכם אפשרות לקבל גישה יותר גדולה לפלאגינים באתר.

3. Weebly

וובלי גם פלטפורמה מתקדמת והיא בין המתחרות של שופייפי.

מערכת הבניית אתר של וובלי הוא בין המקצועים שהיה לי לחוות החברה הופכת את הכל לפשוט, הeditor של וויבלי בצבע כהה מזכיר את העיצוב של האלמנטור, כיום עיצוב כהה הוא מאוד פופלרי לעסקים שבונים אתרים, העיצוב מאוד נוח לעין. מה שמגניב בעיצוב שיש כל כך הרבה אלמנטים בתוך הeditor של וויבלי כמו: הטמעת מסמכים, העלאת תמונות, יצירת גלריה, ועוד.. בעיצוב ממש שמושך את העין.

יצירת אתר וויבלי
יצירת אתר וויבלי

מבחינת קידום אורגני בגוגל, פשטות הקידום עם הפטלפורמה מאוד ייחודית, יש אפשרות להוסיף את התוכן בכל דף לפי מה שנוח לכם זה נקרא "Title" ותיאור מטא, זה חלק מאוד חשוב בקידום SEO לבצע את האופטימיזציה בשביל מנועי החיפוש כמו גוגל או בינג, מה שמיוחד בוויבלי יש לכם אפשרות לבצע הפניות מהאתר הישן מתוך הDashbord.

אופציה נוספת זה האם לאפשר למנועי חיפוש להוסיף את הדף לאינדקס או שלא להוסיף.

אם אנחנו מסתכלים על פלטפורמות אחרות כמו שופייפי או ביגקומרס וויבלי הוא קצת יותר זול. 5$ לחודש בתשלום שנתי או 8$ אם אתם מעדיפים לשלם כל חודש. יש את האופציה עם כל האפשרויות לחודש תשלמו 46$ או לשנתי 38$ כדי לפתוח את כל האפשרויות של המערכת, תצטרכו להיפרד מ-46$ לחודש (ובתשלום שנתי 38$).

וויבלי מחירי תוכניות
וויבלי מחירי תוכניות

4. Bigcommerce

ביגקומרס היא חברה גדולה שנוצרה בסידני אוסטרליה, בשנת 2019 החברה דיווחה על הכנסה של 112.1M זה רק מראה שהפלטפורמה כל כך ייחודית, מה היתרונות של החברה? Editor שהופך את העיצוב לכל כך פשוט וקל לניווט, אופטימיזציה למובייל שזה בין הדברים החשובים במערכת, יש גם אופציה להתחבר עם וורדפרס.

צריך לחשב שהחברה יצרה את הפלטפורמה בשפה האנגלית ולכן צריך להפוך את הטקסט מימין לשמאל בתוך הEditor.

מערכת העיצוב מאוד מקצועית ונוחה, דורש הסתגלות אבל מומלץ מאוד, מה שיפה שמבצעים את העיצוב יש אפשרות לראות Preview של הדף.

חייב לשים לב לקטע של הSEO צריך להגדיר בכל דף תוכן ייחודי עם מילת מפתח שקשורה לתוכן בשביל שהאתר יתקדם באופן אורגני.

מה המחירים של ביגקומרס?

ביגקומרס מחירי חבילות
ביגקומרס מחירי חבילות

ביגקומרס זה חברה בין המדורגות בדירוג הכי גבוה בעולם, החברה קצת יותר יקרה, השירות שלהם מצוין.

אז מה המחירים? על פרימיום בשביל אתר או בלוג נצטרך לשלם 29.95$ לחודש, מצד שני יש את הפרו שזה הפרימיום בדרגה גבוהה עם הרבה פיצירים ומעקב הרבה יותר מקצועי, ההמלצה שלי להתנסות עם הפרימיום הסטנדרטי ואם זה לא מתאים לעסק תמיד אפשר להתקדם בחבילות.

5. webflow

וובפלו היא פלטפורמה שהמטרה הכללית שלה שהעסקים לא יצטרכו לכתוב קוד, שהEditor יהיה הכי פשוט לשימוש אבל הכי מקצועי, כיום יש לוובפלו את המפתחים בין הטובים בעולם שבנו את מערכת העיצוב.

מה שמיוחד בוובפלו הEditor שלהם עם אינספור אלמנטים, מהאלמנטים הפשוטים כמו מידות טקסט, גלריה סליידר, יצירת אופציות לדף דינמי ועוד.

החברה נוצרה בשנת 2013 בסן פרנסיסקו, קליפורניה, כיום התנועה לאתר וובפלו מעל 4 מיליון בחודש, המשפט של החברה שמאוד אהבתי: "כוח יצירתי שחורג הרבה מעבר לתבניות".

וובפלו מחירי תוכניות
וובפלו מחירי תוכניות

אז כמה התשלום החודשי עבור בניית אתר בוובפלו? 

נתחיל עם ה"Basic" עלות חודשית של 12$ לתשלום שנתי, ואם רוצים תשלום חודשי נצטרך לשלם 15$

מה האפשרויות של התוכנית?

  • עד 100 דפים ליצירה באתר האונליין.
  • תנועה לאתר עד 25 אלף מבקרים שמגיעים לאתר.
  • עד 100 נרשמים חודשיים.
  • הפעלת CDN על האתר אבל לא גלובלי.
  • דומיין מותאם אישית לפי רצון העסק.

התוכנית השנייה שנקראת "CMS" נצטרך לשלם תשלום חודשי 16$ בתשלום מראש על שנה, ואם רוצים לבצע תשלום חודשי נצטרך לשלם 20$.

מה האפשרויות של התוכנית?

  • הגבלת 100 דפים ליצירה באתר.
  • הגבלת התנועה עד 10.000 אלף.
  • עד 1,000 נרשמים חודשיים.
  • עד 2,000 מוצרים לעלות לאתר.
  • דומיין מותאם אישית.

בתוכנית "Business" נצטרך להיפרד מ36$ חודשי לתשלום מראש למשך שנה,אם רוצים תשלום חודשי העלות תהיה 45$ חודשיים, התוכנית הכי מומלצת למי שהוא בעל עסק של מכירות מוצרים או בלוג.

מה האפשרויות של התוכנית?

  • עד 100 דפים ליצירה באתר.
  • עד 2,000 נרשמים חודשיים.
  • הגבלת התנועה לאתר עד 500 אלף בחודש.
  • הגבלת העלאת 10,000 מוצרים לאתר.
  • דומיין מותאם אישית.

מבחינת SEO הפלטפורמה פשוט מצוינת לקידום האתר, הפלטפורמה נותנת לכם לרשום את התוכן שאתם מעוניינים להוסיף לדף באמצעות התג ה-Title והתג-Description

לדוגמא: אם יש דף של בניית אתרים בחינם אז זה יהיה הTitle של הדף, והתג-Description יספר על התוכן שיש בדף.

יש את האופציה שאם אתם לא רוצים לאנדקס דף בגוגל, אז אתם מבטלים את זה דרך הגדרת הדף שהמנועי חיפוש לא יאנדקסו את הדף.

בתכלס? ביגקומרס חברה שנותנת הרבה אופציות עבור המחיר החודשי, הדגש של החברה זה על שירות. לפי בדיקות של יוצרי אתרים בדקו שלחברה אין כמעט נפילות של השרת שלהם, אתם יכולים לקרוא יותר בויקיפדיה (לדוברי השפה האנגלית).

6.Woocommerce

Woocommerce זאת החברה הכי מומלצת כיום שהיא יוצרת לנו את האפשרות ליצירת אתר מכירות, כמובן שהאפשרות שלה זה פלאגין בתוך וורדפרס. יש לפלאגין כל כך הרבה אופציות.

הטכנולוגיה של ווקומרס כל הזמן מתחדשת, המפתחים חושבים כל הזמן איך לשפר את התוסף, כמו לשפר מהירות של המוצרים בתוך הפלאגין. מה שמגניב שיש את כל הפיצירים שצריך בשביל ליצור אתר מכירות, לדוגמא: אפשרות קבלת תשלומים מכל הסוגים, הוספת כמויות גדולות של מוצרים.

כמובן שיש את אפשרויות ה-SEO שנמצאות בהגדרת דף המוצר  (תחתית הדף מוצר) אפשרות של הוספה Schema שעוזרת לגוגל להבין מה בדיוק המוצר, ואם מחקתם דף מוצר ואתם מעוניינים לבצע העברת קישור זה מתאפשר עם פלאגין שמתחבר לאתר הוורדפרס. כמובן שחשוב מאוד לחבר את המעקב של גוגל אנלטיקס בשביל לקבל יותר מידע מי הלקוחות שמגיעים אליי לאתר.

יש את האופציה הנוספת של חיבור האתר באמצעות   Google Tag Manager, מה שמקל מאוד על הוספת אופציות למעקבים כגון פייסבוק פיקסל, לקבל הרבה יותר מידע ועוד.

האם הייתי ממליץ להשתמש במערכת? כמובן, השירות של ווקומרס במחיר בין הטובות בשוק, ויש את האופציה החינמית (לפלאגין) שהיא מאפשרת הרבה אופציות ביצירת מוצרים שככה אין הגבלות על האתר.

אז איזה פלטפורמה לבניית אתרים: הכי מומלץ?

  1. שופיפיי
  2. וורדפרס
  3. וויבלי
  4. ביגקומרס
  5. וובפלו
  6. ווקומרס

שופיפיי היא מומלצת לאתרי מכירות אם אתם רוצים איכות ובלי להתעסק עם הצד הטכני של האתר, או כתיבת קוד.

וורדפרס היא נוצרה עם אפשרות עם קוד פתוח, מה שייחודי בפלטפורמה זה המחיר מאוד חסכוני לעומת פלטופרמות אחרות.

וויבלי היא פלטפורמה שנוצרה בדגש על נוחות עיצוב האתר ומאוד אהוב על מעצבי האתרים, מאוד מומלץ להתנסות בפלטופרמה.

ביגקומרס אין לי מילים על החברה המפתחים חשבו על כל האפשרויות שיש ליצור אתר בלי שום הגבלה (תלוי בתוכנית)

וובפלו נוצרה בדגש על הכמות אינסופית של אלמנטים בעורך האתר שלהם, אם נרצה להשתמש בכמויות אלמנטים שיש באדיטור הם חשבו על כל האלמנטים.

ווקומרס נוצרה בדגש על יצירת אתרי מכירות לאפשר לכל בעל עסק שיש לו מוצר או שירות למכור אונליין עם אינספור אפשרויות של קבלת תשלומים ועוד..

הגעתם למסקנה שבניית אתר זה כאב ראש ועדיף להשקיע כמה גרושים על בניית אתר? אני פה בשביל לסייע  😊

עברו לדף הבית: שיווק דיגיטלי לעסקים

הירשם עכשיו:

פוסטים אחרונים

error: Content is protected !!